About my Blog

Don't believe everything you see

Soalan Ukhuwah..

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


anda ditag!.. ish2 terkejut jua..ingatkan tadi saman dari Blogger ..new word for me.. :)

ooh ooh satu "ukhwah Q" rupanya… saya try jawab lah yea..shukron ya ukhti bintu hassan..

soalan-soalan ukhwah nya begini..

1. Anda rasa anda hot?

kerana nama yang diberikan memberi makna sejuk.. tidaklah rasa 'hot' mana.. lagipun dah lama x sentuh 'hot spicy'..boikot! inshaAllah akan terus beristiqomah.. kampung pun dingin dan nyaman aja..


2. upload gambar kegemaran anda?

:)


3.kenapa anda suka gambar ini?

ibtisam..

4.bila kali terakhir makan pizza?
last sekali?? x ingat..pertama kali ingatlah....awal2 sem kat sini..masa jalan2 kat N9.. haha dah ingat,,ingat tempat ja..last sekali kat SACC dengan sahabat2 sabahan.. tapi tarikh, bulan, tahun tdk ingat sudah...hukhuk maaf yea..

5.lagu terakhir yang anda dengar?
lagu terakhir buat masa ni..tadi baru dengar lagu 'selamat berjuang dr kumpulan brothers'.. time2 nak exam ni..teringat kat sahabat2 seperjuangan dulu..kini dah berjauhan..terpisah demi cita-cita..

6.apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
soalan ni x jelas..sila specifickan.. hehhe gurau ja.. ermm tdk buat apa2 pun..nak selesaikan dulu tag ni baru nak buat benda lain..ahakx :)

7.selain name sendiri,anda suke dipanggil dgn nama apa?
inspirasi hati kurniaan ilahi..aci x??

8.tag lagi 6 org?

1-bukan hanya kata2 indah
2-masa itu kehidupan
3-manisnya epal semanis ukhuwah
4-Nashiyah
5-kembara ilmu..
6-pujaan7

nak tambah no 7- bintu hassan..hehe :)

9.siapa no.1 pada anda?
jangan tanya no satu ja..hukhuk kang kecik hati no lain.. :) kerana semua ada makna pada saya.. ukhuwah fillah..

no 1? tanya dia..apa saya pada dia.. dia ada jawapannya.. :)
10.org no.3 ada hubungan dgn sesiapa?
saya baru mengenalinya..pada blog nya saya meraih ilmu..saya percaya dia seorang sahabat yang baik.. jadi ukhuwah dia pada sesapa ja.. termasuk saya juga..inshaAllah..

11.kata sesuatu mengenai org no.5?
saya sayangi dia..saya sentiasa doakan dia agar istiqomah..satu perjuangan satu arah tujuan..dibawah rahmat yang Esa.. dia orang yang paling tabah saya temui..saya kagum pada dia..

12.bagaimana pula org no.4?
heheh ukthi nashiyah.. dia amat baik..hebat.. saya juga suka blognya..karyanya sgt baik kok..

13.pesanan kpd no.6?
untuk no 2 xda :)?no 2.. dia seorang sahabat yang baik..moga Allah mempermudahkan urusannya..

untuk no 6?? teruskan perjuangan :)

eark dah habis ea soklan..-tamat-

6 comments:

pujaans said...

pejuang la sangat...
ehehe.. malehnyer la nak jawab soklan2 nie..
jawab lambat cket ble x?
bkn xde idea, maleh nak jawab jer.. hehe
nt2 org jawab k...

sucimurni said...

huhu....KIV utk seme soklan tu..tunggu hati saya tenteram dulu..

Inspirasi hati kurniaan ilahi said...

xpa bah..yg penting jawab dengan hati yg ikhlas.. x wajib pun.jgn paksa diri.. x jawab pun xpa..bukannya soalan exam pun.. :)

dinlove said...

alhamdulilah....dapat juga jumpa blog kawan2 sabah.....sila ke blog saya.

wanahmadsyahir said...

salam wbt,
bleh tau ape tjuk lagu kt blog ni ek??

KurniaanIlahi said...

2 wan ahmadsyahir: Aku Cinta Allah _ Wali Band

Post a Comment