Doa Pengantin Baru

Barokallahu laka wa baroka alaika
Wa jama'a bainakuma fii khaiir

Ridho Allah telah diraih
Seusai usaha yang dijalani
Dengan niat untuk Ilahi
Ujian hdup dihadapi

Barokallahu laka wa baroka alaika
Wa jama'a bainakuma fii khaiir
Berkah dari Allah senantiasa hadir
Barokallahu laka wa baroka alaika
Wa jama'a bainakuma fii khaiir
Selamat menempuh hidup baru

Saling sabar dan bermaafan
Bersahaja serta pengertian
Qur'an dan sunnah menjadi pedoman
Moga bahagia hingga ke syurga

Barokallahu laka wa baroka alaika
Wa jama'a bainakuma fii khaiir
Berkah dari Allah senantiasa hadir
Barokallahu laka wa baroka alaika
Wa jama'a bainakuma fii khaiir
Selamat menempuh hidup baru

Album : Samudra Kasih Nasyid Penyejuk Hati
Munsyid : Tarbawi
http://liriknasyid.com

10 comments:

  1. Selamat menempuh hidup baru..

    Sesungguhnya hidup selepas kawin memerlukan tahap kesabaran yang tinggi dan kenali pasangan kamu dengan sebaiknya..

    p/s: tak boleh rapat sgt dengan akak dah.hehe..

    ReplyDelete
    Replies

    1. Aslamu alaikum wr wb..
      Bismillahirrahamaninrahim,,senang sekali saya bisa menulis
      dan berbagi kepada teman2 melalui room ini,
      sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang property rumah tangga
      dan mencapai kesuksesan yang luar biasa, mobil rumah dan fasilitas lain sudah saya miliki,
      namun namanya cobaan saya sangat percaya kepada semua orang,
      hingga suatu saat saya ditipu dengan teman saya sendiri dan membawa semua yang saya punya,
      akhirnya saya menanggung hutang ke pelanggan-pelanggan saya totalnya 400juta dan di bank totalnya 550 juta ,
      saya sudah stress dan hampir bunuh diri anak saya 4 orang masih sekolah di SMP / SMA dan juga anak sementara kuliah,tapi ISTRI saya pergi entah kemana dan meninggalkan saya dan anak-anaknya
      tapi selama satu minggu saya berpikir saya membuka INTERNET UNTUK mencari BANTUAN akhirnya saya dapat

      WEBSITE AKY BROMO DI http://www.ilmu-pesugihan.com/

      dan melihat langsung hasilnya, `
      saya akhirnya bergabung dan menghubungi AKY BROMO di No. 0852-8895-8758
      Semua petunjuk AKY BROMO saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim,
      Alhamdulilah Demi AllAH SWT. dan anak saya,
      akhirnya 4 M yang saya minta benar benar ada di tangan saya,
      semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha,
      kini saya kembali sukses terimaksih AKY BROMO saya tidak akan melupakan jasa AKI.
      JIKA TEMAN TEMAN BERMINAT, YAKIN DAN PERCAYA INSYA ALLAH,
      SAYA SUDAH BUKTIKAN DEMI ALLAH ditengah tagihan hutang yang menumpuk,
      demi makan sehari hari saya terpaksa jual nasi bungkus keliling dan kue,
      ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman
      dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya.
      dulu katanya dia juga seperti saya setelah bergabung dengan Ki BROMO hidupnya kembali sukses,
      awalnya saya ragu dan tidak percaya jika mau seperti saya SILAHKAN HUB AKy BROMO
      DI NO _ _ _ 0852-8895-8758 _ _ _


      (((((((((((((((DANA GHAIB)))))))))))))))))

      Pesugihan Instant 4 MILYAR
      Mulai bulan ini (JULI 2016) Kami dari padepokan mengadakan program pesugihan Instant tanpa tumbal,
      serta tanpa resiko. Program ini kami khususkan bagi para pasien yang membutuhan modal usaha yang cukup besar,
      Hutang yang menumpuk (diatas 1 Milyar), Adapun ketentuan mengikuti program ini adalah sebagai berikut :
      Mempunyai Hutang diatas 1 Milyar
      Ingin membuka usaha dengan Modal diatas 1 Milyar
      dll.

      #Syarat :

      -Usia Minimal 19 Tahun
      -Berani Ritual (apabila tidak berani, maka bisa diwakilkan kami dan tim)
      -Belum pernah melakukan perjanjian pesugihan ditempat lain
      -Suci lahir dan batin (wanita tidak boleh mengikuti program ini pada saat datang bulan)
      -Harus memiliki Kamar Kosong di rumah anda

      #Proses :

      Proses ritual selama 2 hari 2 malam di dalam gua gunung bromo
      Harus siap mental lahir dan batin
      Sanggup Puasa 1 hari 1 malam ( ngebleng)
      Pada malam hari tidak boleh tidur.

      #Biaya ritual Sebesar 10 Juta dengan rincian sebagai berikut :

      Pengganti tumbal Kambing kendit : 5jt
      Ayam cemani : 2jt
      Minyak Songolangit : 2jt
      bunga, candu, kemenyan, nasi tumpeng, kain kafan dll Sebesar : 1jt

      #Prosedur Daftar Ritual ini :

      Kirim Foto anda
      Kirim Data sesuai KTP
      Format : Nama, Alamat, Umur, Nama ibu Kandung, Weton (Hari Lahir), PESUGIHAN 4 MILYAR
      Kirim ke nomor ini AKY BROMO: ((((( 0852-8895-8758 )))))
      SMS Anda akan Kami balas secepatnya
      Maaf Program ini TERBATAS hanya untuk beberapa Orang saja..?

      ANDA PENGEN CEPAT KAYA MELALUI JALAN PESUGIHAN TUYUL DAN

      ANDA JUGA BISA MENANGKAN MELALUI ANGKA-ANGKA TOGEL 2D 3D 4D 5D 6D.

      INGAT...!!! JANGAN SIA-SIAKAN KESEMPATAN YANG ADA,,, SEBAB KESEMPATAN TIDAK MUNGKIN DATANG KE 2 KALINYA...........


      >>>>>>>>KISAH NYATA DARI SAYA<<<<<<<<

      Delete
  2. sudah kawin yer...?
    semoga keredhaan dan kurniaan itu milik kamu..

    ReplyDelete
  3. membacanya membuat saya ingin cepat menikah, doakan saya ya...

    p.s:agregator itu back link: tukeran link

    ReplyDelete
  4. Inspirasi Hati Kurniaan IlahiJune 07, 2009 8:29 PM

    shukron.. semoga antum semua juga cepat2 mendirikan baitulmuslim..

    ReplyDelete
  5. salam

    sebenarnya aku ternanti email kad jemputan kahwin dari anti.tarikah nikah anti pun tak dapat,

    tapi takpe ,alhamdulilah sudah nikah juga.

    aku cuma sempat sampaikan hadiah kepada si saidun (kawan baik aku)masa konvo rabu lepas.anti pasti kenal dan pasti ada no dia,

    jadi cepat klaim hadiah tu kat dia.

    semoga kalian melahirkan generasi mujahid muda yang membela islam di negeri sabah.

    anti sekarang menetap di sabah kan?

    aiman.

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum saudara aiman.. alhamdulillah. ana dah dapat hadiah tu.kebetulan saidun dah jumpa zauj ana masa kenduri kahwin saudara. ana dah send untuk anta kad selepas dapat email anta hr tu..

    patutlah anta berada di sabah tapi x hadiri majlis ana. ana ada juga ternampak anta dan saidun semasa kat airport dan dalam flight..

    apapun terima kasih hadiahnya..sungguh bermanfaat buat ana..inshaAllah..anta walimah jgn lupa jemput ana dan family(inshaAllah) kelak.. :)

    ReplyDelete
  7. heis ...ana ni cukup sedih bila ada kenalan lama yang nampak kita tapi takmahu tegur.

    dan ..baru nak hantar kad jemputan!,

    anti tahu!,ana ke sana juga tujuan untuk ke walimah anti.tu yang buat ana sedih......

    ba,gurau saja,

    syukur tarikah tak sama masa ana kat sana.ana kat sana (28 sampai 30 je)

    ...atas urusan dakwah.....jadi bukan semata nak ke walimah anti atau hantar hadiah....memang dah bukan rezeki ana nak tengok walimah anti...

    masa kat sana

    maap..tak dapat call anti sebab no tak save n cuba cari kawan2 juga, tak jumpa.ci saidun juga kebetulan jumpa kat airpot n flight sama, memang takazud beruk dia masa tu.

    apapun anti harus terus istiqmah bersama jemaah tarbiah,semakin tegar dan segar untuk menghadapi medan sabah yang memang lebih mencabar.harus melahirkan anak yang diniati didik dengan nilai tarbiah Al-quran,hadis dan cinta syahid.kerap ke pengajian,istiqmah usrah dan taat suami.(heish...nasihat macam sama je bagi kat ikhwah dan akhwat sabah sebelum bepisah)......

    teruskan dakwah di bumi bawah bayu ituuuu.....

    ReplyDelete